Behandelingen voor volwassenen

Het NPI biedt de volgende therapieën:

Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT) 
Schematherapie
Affect Fobie Therapie
Individuele psychotherapie 
Groepsgerichte psychotherapie 
Dagbehandeling
Blended behandelingen (combinatie van online en face-to-face sessies)

Bekijk hier twee interviews met oud-cliënten van het NPI.

Wat is nodig voor een succesvolle behandeling?

  • Samenwerking met de behandelaar
    Een goede werkrelatie met je behandelaar is de basis van alle gesprekken bij het NPI. Dat betekent dat je vertrouwen hebt in je behandelaar en het gevoel hebt dat je met hem of haar samen aan je problemen kunt werken. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar juist voor mensen met persoonlijkheidsproblemen die vaak al zo veel tegenslagen in relaties en samenwerking met anderen hebben ervaren, is dat vaak niet het geval. Wij zullen je daarom ook geregeld vragen hoe je de gesprekken ervaart en je helpen gelijk iets te bespreken als je in de samenwerking met je therapeut iets dwars zit.
  • Doorzettingsvermogen en motivatie
    Het is nodig te accepteren dat het soms een tijd kan duren voordat resultaten zichtbaar worden, zeker als de problemen al lang bestaan of erg hardnekkig zijn. Zowel de behandelaren als je zelf hebben daarbij doorzettingsvermogen nodig om goed te begrijpen waar je klachten vandaan komen en om tot een duurzame verandering te komen.
  • Nadenken over het waarom van je klachten
    Voor een behandeling is het nodig dat iemand stil probeert te staan bij zichzelf en bij eigen gevoelens en gedachten. Het beste resultaat ontstaat als je meer inzicht krijgt in waar de klachten vandaan komen. Je behandelaar zal je daarbij uiteraard helpen, maar het is belangrijk dat je jezelf ook gemotiveerd voelt om hiermee aan de slag te gaan.