Mind Your Step – studiedagen 9 & 10 november

– Inschrijving is gesloten –
Op deze twee studiedagen die het driedaagse Ervaringsgericht Dynamische Therapie (EDT)-team van het NPI organiseert, zullen we volop kennismaken met de achtergrond en technieken van de Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP). 

Over ISTDP
ISTDP heeft zijn wortels in de psychotherapie die Davanloo heeft ontwikkeld en van waaruit tevens Affect Fobie therapie is ontstaan. Deze studiedagen zijn dan ook interessant en leerzaam voor mensen die werken met Affect fobie therapie of hierin opgeleid zijn.

Inhoud programma
Jon Frederickson zal starten met een algemene presentatie over ISTDP. Daarnaast zal hij aan de hand van eigen videomateriaal inzicht geven in de verschillende functies en manifestaties van angst, de causaliteit van angst binnen de conflictdriehoek van Malan en angstregulatie. 

“… pain in life is inevitable, but suffering from defenses is optional …”.
(Jon Frederickson in ‘Co-Creating Change’)

Op dag twee zal Jon Frederickson wederom aan de hand van video’s uit eigen praktijk nauwlettend stil staan bij de behandeling van kwetsbare cliënten. Hij laat zien hoe verschillende afweermechanismen zoals projectie, projectieve identificatie, splitsing en ontkenning worden herkend en bewerkt om bij de cliënt een meer intrapsychisch focus te ontwikkelen.

Live supervisie
Verder is er op beide dagen in de middag de gelegenheid om live supervisie te volgen aan de hand van door jouzelf meegebracht videomateriaal. Dit is een unieke kans om een boeiende of ingewikkelde casus te laten zien en met hem te bespreken.

Over Jon Frederickson
Jon Frederickson, MSW, is voorzitter van Washington School of Psychiatry’s trainingsprogramma ISTDP, en oprichter van de ISTDP Institute. Momenteel doceert hij en begeleidt bij ISTDP opleidingen in Denemarken, Noorwegen, Zweden, de VS, Italië en Polen. Zijn laatste boek Co-Creating Change: Effective Dynamic Therapy Thechniques wordt tot vandaag beschouwd als de meest grondige en uitgebreide leerboek over ISTDP.