Pyschologiestudenten zeer enthousiast over NPI-excursie

Eind april heeft een groep van 25 studenten psychologie een bezoek gebracht aan het NPI. De landelijke excursie-commissie van het Nederlands Insitituut van Psychologen (NIP) had het NPI benaderd voor het organiseren van een educatief middagprogramma. De reacties waren lovend: de studenten beoordeelden de excursie met een 9,3.
Studenten van de VU, UvA en de Open Universiteit kregen een rondleiding bij het NPI. Er werd begonnen met een korte inleiding over het NPI en de stageplekken. Daarna volgde een presentatie over het Deeltijdprogramma Affect Fobie Therapie waar ook vier cliënten bij aanwezig waren. Na afloop was er gelegenheid voor vragen.

Meedoen met PMT

Maar dit was nog niet alles: de studenten hebben ook meegedaan een sessie Psychomotorische Therapie (PMT). De groep kreeg vervolgens een toelichting van een behandelaar op de psychodynamische visie en zorgmodules. Na deze drukke middag was het tijd voor een gezellige, afsluitende borrel.

Goede reacties
De deelnemers hebben de excursie geëvalueerd en zoals vermeld beoordeeld met een 9,3. De studenten hebben veel kennis opgedaan over de behandeltechnieken en vooral de interactie met cliënten werd als zeer positief ervaren. Ook de duidelijke uitleg over de visie van het NPI en manier van werken vonden ze een pluspunt. Eén van de studenten: ‘Leuk om echt een beeld te krijgen hoe het op de werkvloer beleefd wordt. Vooral de openheid van de mensen van NPI vond ik erg inspirerend.’
Het NPI wil iedereen hartelijk bedanken die betrokken was bij de voorbereiding en het bezoek.