Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over een behandeling bij het NPI. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je ook telefonische contact opnemen met het NPI via 020 590 4700.
Heb je verdere vragen dan kun je terecht bij ons wekelijkse cliëntenspreekuur, iedere woensdag van 12.00 tot 13.00 uur via 020 590 4700.
Verwijzers kunnen de verwijzing van patiënten bespreken tijdens het spreekuur voor verwijzers, iedere werkdag tussen 13.00 en 14.00 uur via telefoonnummer 020 590 4700.
Je kunt bij het NPI terecht als je last hebt van een van de volgende problemen:
We helpen ook kinderen en jongeren:
Je kunt deze vragen beantwoorden om er achter te komen of er sprake is van een persoonlijkheidsprobleem.
Behandeling bij het NPI wordt aangeraden wanneer bepaalde persoonlijkheidstrekken jouw functioneren belemmeren. Om tot een goede behandeling van je klachten te komen, geven wij enkele overwegingen:
Het NPI biedt verschillende behandelingen, zowel individueel als in groepsverband. Kijk op de pagina behandelaanbod voor een compleet overzicht van onze behandelingen.
Om je aan te melden bij het NPI heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Vervolgens kun je je telefonisch aanmelden via 020 590 4700. Na aanmelding volgt een intakegesprek om na te gaan wat er aan de hand is. Het kan zijn dat we na een intakegesprek een indicatieonderzoek uitvoeren. Dat gebeurt als het intakegesprek niet voldoende informatief is om een advies te formuleren over een geschikt behandeltraject.
Meer informatie over aanmelding, intake en het indicatieonderzoek.
Om een beter beeld te krijgen van de achtergrond van je klachten, kan de behandelaar met je afspreken om een psychologisch onderzoek af te nemen. Meestal gaat het dan om intelligentieonderzoek en/of persoonlijkheidsonderzoek. Dit onderzoek wordt door een testassistent afgenomen. Lees verder voor meer informatie.
Wachttijden in de zorg zijn altijd vervelend. Het NPI probeert de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Kijk op deze pagina voor de actuele wachttijden per afdeling.
Voor mensen die in Nederland verzekerd zijn, wordt de behandeling bij het NPI vergoed via de Zorgverzekeringswet.
Het NPI is een specialistische GGZ-instelling. Dat wil zeggen dat de behandelingen onderdeel zijn van de basisverzekering. Deze wordt door de verzekeraars geheel vergoed. Wij adviseren mensen die in behandeling willen om vooraf hun verzekeringsvoorwaarden na te gaan of bij hun verzekeraar te informeren of deze bepaalde voorwaarden stelt, zoals een toestemmingsverklaring of een machtiging. Lees meer over de kosten.
In bepaalde gevallen wordt de effectiviteit van de behandeling versterkt als naasten deelnemen aan een of meer onderdelen van de behandeling. Het NPI heeft diverse behandelingen waarin de naaste actief betrokken kan worden. Het gaat om Mentalization Based Treatment (MBT), het Deeltijd Programma en Systeemtherapie. Lees meer over activiteiten voor en met naasten.